ورود | ثبت نام

رای ثبت نام در این دوره بر روی این لینک کلیک کنید

خوش آمديد
تعریفی بر ارزیابی نقادانه
PHRU
UniSA
EMCDDA
RC PSYCH
ارزیابی مطالعات کارآزمایی بالینی
مراحل انجام مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دار1
مراحل انجام مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دار2
مراحل انجام مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شاهد دار3
بررسی و نقد1
بررسی و نقد2
بررسی و نقد3
بررسی و نقد3
بررسی و نقد4
از كار انداختن ضامن آشنایی با مطالعات مروری سیستماتیک و نحوه ارزیابی آنها
مراحل مختلف انجام مطالعه مروری سیستماتیک2
مراحل مختلف انجام مطالعه مروری سیستماتیک3
مراحل مختلف انجام مطالعه مروری سیستماتیک4
مراحل مختلف انجام مطالعه مروری سیستماتیک5
ارزیابی کیفیت مطالعات مروری سیستماتیک1
ارزیابی کیفیت مطالعات مروری سیستماتیک2
ارزیابی کیفیت مطالعات مروری سیستماتیک3
ارزیابی کیفیت مطالعات مروری سیستماتیک4
ارزیابی کیفیت مطالعات مروری سیستماتیک5
ارزیابی نقادانه برای مطالعات دقت در آزمون های تشخیصی (Accuracy studies Diagnostic Test)
اجزای ارزیابی نقادانه یک مطالعه دقت در آزمون های تشخیصی1
اجزای ارزیابی نقادانه یک مطالعه دقت در آزمون های تشخیصی2
اجزای ارزیابی نقادانه یک مطالعه دقت در آزمون های تشخیصی3
اجزای ارزیابی نقادانه یک مطالعه دقت در آزمون های تشخیصی4
نتایج مطالعه چه هستند؟
تعمیم نتایج به بیمار
(Confidence Interval) فاصله اطمینان
p value
Reliability
Validity

با مفهوم Validity و کاربرد آن آشنا شوید .

) Validity روايي) به 2 معناي مجزا بکار مي رود. يکي با عنوان test validity و ديگري با عنوان research design validity که دومي همان critical appraisal است که شما بر اساس آن تعيين مي کنيد که چقدر يک مطالعه براي پاسخ گويي به سوال هدف مطالعه خوب طراحي شده است. Validity به دو بخش internal validity و external validity تقسيم مي شود. internal validity در واقع همان ارزيابي نقادانه يک مطالعه است که به design مطالعه ، setting مطالعه و شاخص هاي اندازه گيري و غيره مر بوط مي شود که در مبحث critical appraisal به طور مفصل به آن پرداخته خواهد شد. ولي external validity در ارتباط يا تعميم پذيري يک مطالعه است؛ يعني اينکه چقدر مي توانيم نتايج حاصل از اين مطالعه را به جامعه و يا فرد مورد نظر تعميم دهيم. فاکتور هاي خاصي در External validity موثر هستند که از ان جمله selection bias ها ، pretest probability در نمونه ي مورد مطالعه و تعداد مداخله هاي اندازه گيري شده در يک مطالعه است.
Test validity در واقع به معني ميزان صحت در اندازه گيري شاخصي است که تست براي اندازه گيري آن طراحي شده است. Test validiy شامل چند گروه عمده است که پرکاربرد ترين آن ها شامل content validity و criterion related validity است .
Content validity بيشتر در تست هايي که ميزان آگاهي و دانش را مي سنجند به کار مي روند؛ مانند educational test. مفهومش اين است که آن تست بتواند تمام ابعاد لازم براي ارزيابي موضوع را در بر داشته باشد و بخش هاي هاي تست، نماينده کافي و درستي از تمام حيطه هاي علمي مربوط به موضوع مورد ارزيابي باشد . براي مثال مي دانيم که امتحان رياضي يک educational test است؛ در صورتي که گرفتن نمره خوب از اين امتحان وابسته به دانش زبان انگليسي باشد content validity اين امتحان زير سوال است . زيرا اين امتحان با هدف سنجش دانش رياضي برگزار مي گردد حال آنکه سنجش دانش زبان انگليسي يک فاکتور مداخله کننده در اين امتحان به حساب مي آيد . همين طور اگر در اين امتحان تنها سوالات مربوط به يک مبحث مانند الگوريتم آمده باشد نيز content validity اين امتحان زير سوال است . زيرا تمام حيطه هاي مربوط به رياضي را پوشش نداده است .
براي اينکه content validity يک تست را بسنجيم مي توانيم از expert judgment استفاده کنيم که از روش هاي اوليه تامين و سنجش content validity يک تست محسوب مي شود.
Criterion related validity در مورد تست هايي کاربرد دارد که شرايط و موقعيت فردي را در مورد يک معيار خارجي پيش بيني مي کند مانند تست هاي سنجش مهارت هاي مديريتي. نحوه سنجش validity اين گونه تست ها Criterion related validity نام دارد و بدين صورت است که نمره حاصل از تست را با نمره اي که مديران برتر از ان تست گرفته اند مقايسه مي کند.